tiistai 16. joulukuuta 2008

Albanvyön solmu, kaksi tapaa

Esittelen tänään kaksi tapaa solmia vyö albaan.

Yleinen, huonompi tapa
1. Taita vyö kahtia ja siirrä se taaksesi niin, että suljettu pää on vasemmalla puolella ja avoimet päät ovat oikealla.






2. Taita suljettu pää luuppiin.







3. Työnnä avoin pää luupista läpi ja kiristä.

Kuten varmasti ymmärrät, näin sidottu vyö luistaa ja toimii lähinnä liturgisena koristeena. Vyö löystyy helposti ja joudut koko ajan kiristelemään sitä.




Harvinaisempi, parempi tapa
Toista vaiheet 1-2 niin kuin yllä.
3. Taita toinen avoimista päistä luuppiin ja kierrätä se suljetun pään luupin läpi niin kuin kuvassa on osoitettuna.





4. Työnnä toinen avoin pää läpi tästä uudesta, pienemmästä luupista, mutta älä enää isommasta.

5. Sulje solmu vetämällä kummakin luupin takaa kummastakin narusta yhtä aikaa.

6. Kiristä solmu vetämällä avoimista päistä kummastakin yhtä aikaa.

5 kommenttia:

Timo kirjoitti...

No pitääkö tähän korkeakirkolliseen uudistukseen sotkea vielä partiokin!

Unknown kirjoitti...

Pitää, koska toi ylempi solmu on tosi huono. Joku huhu hiipi luokseni sanomaan, että alempi solmu on nk. papinsolmu. Se onkin erinomainen, jos stola laitetaan ristiin - silloinhan nuo avoimet päät menevät kumpikin eri sivuille stolan toiselle puolen.

Unknown kirjoitti...

:O oot ihan kuviaki ottanu!!!

Timo kirjoitti...

Eikö sitä voisi solmia samalla tavalla kuin gi-asuun solmitaan vyö? Siis japanilaiseen asuun, jossa harjoitellaan taistelu- tai kamppailulajeja. (esim. judokan asu on judogi) Niissähän vyö laitetaan niin, että keskikohta tulee navan kohdalle, päät kierretään takakautta (eli vyö tulee kaksinkerroin) ja edessä tehdään ensin samanlainen kiristävä alkusolmu kuin tavallisesti kengännauhoissa ja lopuksi tehdään merimiessolmu. Vyön päät jäävät sitten roikkumaan molemmille puolille. Minusta kävisi ihan hyvin albaankin, ainakin pysyisi napakasti kiinni.

Unknown kirjoitti...

Kiinnostava tuo gi-solmimistapa. Sitä voisi kokeilla. On vaan aikalailla vaikeampi kuin nämä mainitut tavat - monethan tyytyvät jo sen vuoksi tuohon yleiseen tapaan. Tämä gi-tapa sopisi ehkä papille, joka voi siinä ensimmäisen solmun jälkeen laittaa stolan siihen väliin.

Joku arveli, että tuo alempi olisi ns. papinsolmu. Voipa hyvin ollakin.