torstai 1. joulukuuta 2016

Lähetyshiippakunnan virheet ja harhat, osa 1: johdanto

Olen tullut viimeisen puolen vuoden aikana vakuuttuneeksi siitä, että Lähetyshiippakunta on lahko. Tähän johtopäätökseen olen tullut sekä opillisesti että hengellisesti. Uskon, että sen papit ohjaavat ihmisiä harhaan, pois Jumalan tuntemisesta. Jotta syytökseni eivät olisi vain tyhjää puhetta ilmassa, aloitan nyt kirjoitusten sarjan: Lähetyshiippakunnan virheet ja harhat. Sarjan tarkoituksena on tarkastella edellä esitettyä väitettä LHPK:n käytäntöjen, oppien ja toiminnan tarkastelun avulla.

Dionysios Areopagita sanoo 6. kirjeessään, että väärien näkemysten kieltämin ei ole voitto, eikä tarkoita sitä, että näkemysten kumoaja olisi sen vuoksi oikeassa. Vääriinkin näkemyksiin saattaa sisältyä totuuden siemeniä, ja vääryyteen keskittyminen voi johtaa siihen, että unohdetaan puolustaa totuutta. (Ep. VI) Jeesus itse sanoo: "Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää, vaan tuomitkaa oikein." (Joh. 7:4)

Jeesus itse varoittaa: "Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan." (Matt. 7:2) Sen vuoksi pyrin erottamaan sen, mikä LHPK:n käytännöissä on väärää, vahingollista ja huonoa, ja mikä puolestaan oikein, terveellistä ja hyvää.

En vaadi ketään uskovaa uskomaan tätä näkemystäni LHPK:n lahkolaisuudesta, enkä olemaan samaa mieltä sarjassa esittämieni näkökulmien oikeellisuudesta. Kukin on lopulta kuitenkin Jumalan sanan, kirkon uskontalletuksen, rukouksen ja ennen kaikkea Hengen sisäisen vaikutuksen varassa, pitääkö näkemyksiäni uskottavana vai ei.

Olen aloittanut sarjan kuvaamalla sitä opillis-hengellistä kokemusta, joka minulle on LHPK:sta syntynyt. Tieteellisin termein tämä on hypoteesi, jota jatkossa lähdetään tutkimaan. Voi käydä niin, että joudun sarjan edetessä lieventämään väitettä LHPK:n lahkolaisuudesta. Se jää tietenkin nähtäväksi.

Rukoilkaamme.
Kaikkivaltias Jumala,
joka paljastit meille Pojassasi ikuisen viisautesi ja laupeutesi;
lähetä meille Pyhä Henki, viisauden ja laupeuden henki,
jotta ymmärtäisimme, mikä on sinun tahtosi elämässämme;
meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen, sinun Poikasi kautta,
joka elää ja hallitsee sinun ja Pyhän Hengen kanssa,
nyt ja iankaikkisesti.
Aamen.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Uskon, että sen papit ohjaavat ihmisiä harhaan, pois Jumalan tuntemisesta"

uskojarukous.fi sivuilla puhut kohteliaisuuden perään kirjoituksissa, mutta sitten itse täällä kirjoittelet pahaa puhuen niistä, jotka hyvää työtä tekevät. Paljon parempaa työtä kuin Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Liike pitäytyy Raamattuun ja Luterilaisiin Tunnustuskirjoihin. Sekö on sitä harhaanjohtamista? Suomen evankelis-luterilainen kirkko taas viime kädessä on demokraattinen yhteisö, jossa on käynyt niin, että ylin auktoriteetti ei olekaan Raamattu ja Luterilaiset Tunnustuskirjat, vaan kirkolliskokouksen päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Sielläkö Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnassa Irja Askolan alaisuudessa ne huipputeologit asuu? Taitaa olla yksi kaikkein huonoimpia seurakuntia koko Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.lhpk.fi/saarnoja/

Mitä huonoa näissä on?

Anonyymi kirjoitti...

"Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

MITÄ SE MERKITSEE? VASTAUS:
Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen."

(Lutherin Vähä katekismus)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaako tämän blogin kirjoittaja olla uskossa ollenkaan? Suomen evlut. kirkossahan on paljon uskonsa kieltäviä pappeja. Kuten ei lääkäreihinkään, niin myös samoin pappeihin ei pidä luottaa liikaa.

... kirjoitti...

LHPK:ssa on sinullekin tarjolla Jumalan rakkaus. Tervetuloa.

jieao kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottamaan kritiikkiäsi. Ei muuta huomautettavaa, mutta se, että kutsuu eksyttäjäksi niitä, jotka oikein lain ja evankeliumin sanaa jakelevat, niin se on ikävää.

Magnis kirjoitti...

Ennemmin lahkossa joka seuraa Raamattua kuin kirkossa joka seuraa maailmaa

Tuomas J. Salo kirjoitti...

Taas vaihteeksi eksyin tänne. Oliko niitä perusteluja vielä tulossa, vai jääkö tämä nyt epämääräiseksi syyttelyksi? Vai kannattaisikohan tämä blogikirjoitus poistaa tai kommentoida jotenkin, kun se näyttää nyt jäävän pelkäksi panetteluksi?